Pırlanta Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

Eklenme Tarihi:

Pırlanta Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

Pırlanta fiyatları neye göre belirlenir sorusu, pırlanta almadan önce sıklıkla sorulan bir sorudur. Mücevher dünyasının nazlı üyesi pırlanta, birçok tasarıma hareketlilik katıyor. Bu nedenle mücevherlerde pırlanta dokunuşunu sıklıkla görmek mümkün. Kolyeler, yüzükler, bileklik ve küpe gibi takı ürünlerine modern ve incelikli bir görünüm kazandıran pırlanta; kadınların estetik ve şık bir görünüm elde etmelerine olanak tanıyor.

Birbirinden özel ve yenilikçi pırlanta tasarımlar bulunmakta olup tasarımların fiyatları arasında fiyat farklılıkları bulunmaktadır. Birçok kullanıcı, fiyatlardaki bariz farklılıkların nedenini oldukça fazla merak etmektedir. Bir pırlantada fiyatı doğrudan etkileyen hususlar oldukça fazladır. Bunlar ise genel olarak şu şekilde sıralanabilir:

Bu hususların her biri, pırlantanın fiyatlandırılmasında etkileyiciler arasında yer alır. Karat oranı yükseldikçe pırlanta fiyatının arttığını söylemek mümkündür. Bunun yanı sıra pırlantanın kesimi çok özel ise bu da pırlantanın fiyatının yüksek olmasının nedenlerinden bir tanesidir. Peki pırlanta fiyatları neye göre belirlenir, bu konuda bilinmesi gerekenler nelerdir?

Pırlantada Berraklık

Pırlantada berraklık, kaliteli ve yenilikçi pırlantalara sahip olmak isteyen kişilerin, pırlanta fiyatları neye göre belirlenir konusunda dikkat ettikleri hususlar arasında yer alıyor. Berraklık, temel olarak elmasın oluşumu sırasında veya yüzeyinde yer alan izleri ifade eden bir kavramdır. İzlerin adedi ve boyutu ile konumu, berraklık sınıfını belirleyen hususlardır. LC, pırlantada ufak izlerin bile bulunmadığını ifade eder.

Bu sınıfta yer alan pırlantalar oldukça temizdir. Bunun yanı sıra FL, kusursuz temizlikteki pırlantaları ifade eden bir sınıflandırmadır. I ise pırlantada gözle bile görülebilen izlerin bulunduğunu belirtir. Pırlantada berraklık düştükçe ürünün fiyatının da azaldığını söylemek mümkündür. Bu nedenle çok daha berrak pırlantalar diğerlerinden çok daha pahalıdır.

Pırlantanın Karat Oranları

Pırlanta ağırlığını ölçmek amacıyla kullanılan karat bir ölçü birimidir. Pırlantanın ağırlığı hakkında bilgi verir. Günümüzde pırlanta karat oranları oldukça geniş bir aralığa sahiptir. Evlilik tekliflerinde çoğunlukla 0.20-0.40 arasındaki pırlantalar tercih edilmektedir. Bunun yanı sıra çok daha yüksek karat oranlarıyla tasarlanmış pırlantalar da bulunur.

Karat oranı yükseldikçe pırlantanın çok daha ihtişamlı bir görünüm kazandığını belirtmek mümkün. Bunun yanı sıra karat oranının artması, ürünün fiyatının yükselmesine de sebep olduğu bilinmektedir. Fakat burada belirtmek gerekir ki pırlantanın parlaklığının karat oranıyla herhangi bir ilgisi bulunmaz. Bu durum, pırlantanın kesimiyle ilgilidir. Bu nedenle çok daha yüksek karat oranı, çok daha ışıltılı pırlanta anlamına gelmez.

Pırlantadaki İşçilik

Pırlanta fiyatları neye göre belirlenir sorusunun cevaplarından bir diğeri de pırlantadaki işçiliktir. Bir pırlantanın tasarımında ne kadar çok zaman harcanıyorsa, o pırlantanın aynı oranda pahalı olduğunu söyleyebiliriz. Bu nedenle klasik pırlanta tasarımlar çoğunlukla çok daha uygun fiyatlar üzerinden satılır. Bunun yanı sıra işçilik gerektiren pırlantaların çok daha yüksek fiyatlar üzerinden satışa sunulduğunu söylemek mümkündür. Öte yandan farklı etkenler de pırlanta fiyatları üzerinde etkide bulunduğundan, işçiliğin kendi başına bir etken olmadığını belirtebiliriz.

Pırlantanın Uluslararası Sertifikaya Sahip Olması

Pırlanta hakkında temel konularda bilgi edinmeyi mümkün kılan sertifika, kaliteli ve yenilikçi pırlantalara ulaşım sağlayabilmek adına çok önemlidir. Pırlantada renk, kesim, karat oranı, berraklık gibi hususlar bir hayli önemlidir. Bunlar, pırlantanın kalitesini direkt olarak belirler. Pırlantanın sertifikalandırma işlemleri, pırlantanın bu hususlar kapsamında değerlendirilmesidir.

Bu bağlamda diyebiliriz ki sertifika, pırlantanın temel niteliklerini kullanıcıya sunar. Hem kullanıcı hem de satıcı için önemli olan sertifika, pırlantanın fiyatlandırılmasında da önemli bir konumda bulunur. Sertifikalı pırlantalar, kullanıcıların satın aldıkları pırlanta hakkında detaylı ve doğru bilgi edinmesini olanaklı hale getirir.

Pırlantanın Kesimi

Pırlantada kesim, oldukça önemli ve dikkat edilen hususlardan bir tanesidir. Kesim, pırlantanın ışıltısı, parlaklığı, kıvılcımına etkide bulunan kesim oranlarını ifade eder. Aynı zamanda simetri ve parlaklık konusu da yine kesim ile doğrudan alakalıdır. Pırlanta fiyatları neye göre belirlenir sorusunun cevapları arasında bulunan pırlanta kesimi, pırlantanın yüksek ya da düşük fiyatlar üzerinden satılmasını ifade eder.

Pırlantada kesim başarılıysa pırlantanın ışıltılı bir görünüm elde edebileceğini söyleyebiliriz. Pırlantanın bir yüzeyinden giren ışığın diğer taraftan yansıması, kesim konusunda belirleyici hususlardan bir tanesidir. Pırlantada kesim başarılıysa, ışık yansır ve dağılır. Bu durum, pırlantanın çok daha ışıltılı bir görünüm elde etmesini de sağlar. Kesimi kötü yapılan pırlantaların ise daha çok mat bir görünüme sahip olduklarını söylemek olanaklıdır.

Estetik, Şık ve Lüks Pırlanta Modelleri Arasından Seçiminizi Yapın

Pırlanta, hayatın her alanında kullanılabilen çok özel mücevherler arasında yer alır. Dikkat çekici detaylara sahip olan pırlantalar; yüzük, kolye, bileklik gibi takı ürünlerinin tasarımında kullanılır. Şık, zarif ve estetik pırlanta modellerine ev sahipliği yapan Craft Pırlanta, çok özel kesimlere sahip pırlanta modellerini bünyesinde barındırır.

Pırlanta kesimleri sayesinde rakiplerinden ayrılan Craft Pırlanta, kadınların özel günlerde ve gündelik hayat içinde benzersiz bir görünüm elde etmesini sağlar. Oval kesim pırlantalar başta olmak üzere birbirinden özel pırlanta modellerine Craft Pırlanta ayrıcalığıyla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Bu yazımızda pırlanta fiyatları neye göre belirlenir başlığına değindik..

Hakan Cicek

Hakan Çicek