Evlilik Teklifinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Eklenme Tarihi:

Evlilik Teklifinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Evlilik bir yada birkaç kelime ile anlatılabilecek basit bir kavram değil. Dünya üzerindeki milyarlarca insan arasından duygusal olarak bağlandığınız, sevginizi, sadakatinizi ve emeğinizi ilmek ilmek ördüğünüz o kişi ile hayatlarınızı birleştirmek; kurduğunuz hayallerin tek tek gerçekleşmesi için çaba harcamak… Sadece bunlar bile evliliğin ne kadar özel olduğunu anlamamız için yeterlidir.

Kadınların evliliğe bakış açısı ve hissettikleri erkeklere göre kıyaslandığında pek çok noktada ortak paydada buluşabiliyor. Fakat bazı noktalarda ise kadınlar erkeklere göre daha farklı beklentiler içerisinde yer alıyor. Örnek vermek gerekirse evlilik için öncelikle bir evlilik teklifi gerekmesi gibi. Bu konulara kadınlar erkeklerden daha fazla önem veriyor. Her kadının hayalini kurduğu bir evlenme teklifi mutlaka bulunuyor. Bu aşamada beylerin yapacağı en güzel şey ise onları mutlu edecek, sonsuza dek hatıralarından çıkmayacak bir evlilik teklifi yapmak.

Erkeklerin evlilik teklifi hakkında düşündükleri ilk şey genellikle "evlilik teklifi yüzüğü” olmaktadır. Nasıl bir yüzük almalıyım yada evlilik teklifi yüzüğü fiyatları nedir gibi sorular düşüncenin hemen ardından gelmektedir. Evlilik teklifinin planlanması, arkadaşların haberdar edilmesi, teklifin yapılacağı yerin hazırlanması gibi pek çok aşama erkekler tarafından titizlikle hayata geçirilmektedir. Her aşama defalarca kontrol edilir, her şeyin yolunda olduğundan emin olunduktan sonra evlenme teklifi için her şey hazır demektir.

Günler öncesinden evlilik teklifi yüzüğü modelleri incelenmeye başlanır. Hatta çaktırmadan parmak ölçüsü alınması konusunda şirinliklerin yapıldığı bile olabiliyor. Bunlar heyecanlı erkeklerin her şeyi kusursuz yapmak istemesinden kaynaklanan küçük, minik tatlı anılar. Yüzüğün modeli konusunda çoğu zaman erkeklerin kararsız kaldıklarını ifade etmek gerekiyor. Çünkü günümüzde birbirinden oldukça farklı evlilik teklifi yüzüğü modelleri arasından karar vermek oldukça zor bir hal alıyor. Fakat olumlu taraftan bakmak gerekirse en çok beğeneceği modeli bulmanız için çok fazla seçenek arasından seçim yapma özgürlüğüne sahip oluyorsunuz.

Evlilik teklifi anını düşündüğünüzde çevrenizde en sevdiğiniz arkadaşlarınız bu anı ölümsüzleştiriyor olacaktır. Teklifin gerçekleştiği anda eşinizin duyguları kontrol çıkacak ve muhtemel sevinç gözyaşlarına boğulacaktır. Hayatı boyunca beklediği teklifi almak anlatılması zor mutluluk duygularını beraberinde getirecektir. Hayatı boyunca alacağı bu en önemli teklifin en önemli kısmı belki de erkeklerin diz çökerek "benimle evlenir misin” dediği o an olacaktır. Tam olarak o an da herkesin gözü evlilik teklifi yüzüğünde olacaktır.

O günün belki de sonsuza dek yaşayacak ögeleri arasında yer alan evlilik teklifi yüzüğü seçimi konusunda dikkat edilmesi gereken birkaç noktaya değinerek ilerleyelim. Çünkü bu konuda yaşanılan kararsızlıklar oldukça fazla. İşte evlilik teklifinde dikkat edilmesi gerekenler..

Model Seçimi

Evlilik teklifinde dikkat edilmesi gerekenler için öncelikle geniş bir yelpazede sizlere sunulan evlilik teklifi yüzüğü çeşitleri arasından seçim yapmanız gerekiyor. Bu seçimi yaparken eşinizin Tektaş, pırlanta yada çok taşlı yüzük modelleri arasından hangisini beğeneceğine karar vermeniz gerekiyor. Kararınızın ardından kapsam daralacağı için yüzük seçimi doğru adımlarla ilerlemiş olacaktır. Günlük hayatta kullandığı yüzüklerden yola çıkarak seçim yapmanız mümkün olabilir. Örneğin; işlemeleri olan yada çok fazla taşları olan yada hiç taşları olmayan ve düz model yüzük kullanabilir. Bu durumda sizlerin yapacağı seçimler de bu yönde olabilir. Üzerinde işleme motifleri bulunan, çok fazla taşları olan yada tektaş ve sade olan yüzük modelleri değerlendirmeye alınarak uygun kategoridekiler seçilebilir.

Bu noktada erkeklere önemli tüyolar verecek akrabalar yada arkadaşlar da bulunabilir. Eşinizin hayalindeki yüzük modellerinin neler olduğunu sizlerle paylaşabilecek yakınlarınız çoğu zaman nokta atışı yapmanız, evlilik teklifinde dikkat edilmesi gerekenler konusunda en büyük yardımcılarınız arasında bulunacaktır.

Parmak Ölçüsü

Beğeneceğini düşündüğünüz evlilik teklifi yüzüğü modeline karar verdiğinize göre şimdi ise parmak ölçüsüne uygun olarak seçim yapılması gerekiyor. Bu durum aslında birçok erkeğin ölçü alma bahanesiyle eşinin günlük hayatta kullandığı yüzüğü alıp ölçüsünü bulması ile sonuçlanıyor. Kadınlar ise bu durumu kısa sürede fark edebiliyor o nedenle dikkatli olmanızda fayda var. Sürpriz tehlikeye girmemeli. Eşinizin parmağında sonsuza dek aşkınızı temsil edecek yüzük onu rahatsız etmemeli, parmağına tam olarak uyum sağlamalıdır.

Ekstralar

Hayal edilen modeli buldunuz ve parmak ölçüsünü de öğrendiniz. Son aşama ekstralar aşaması. Bu aşama birçok erkek tarafından evlilik teklifi yüzüğü fiyatları düşünülerek önemsenmiyor. Fakat kadınların en çok önemsediği aşama aslında burası oluyor. Çünkü yüzüğü standart yüzüklerden yani benzerlerinden ayıracak özellikler bu kısımda ekleniyor. Somutlaştırmak adına şu örneği verebiliriz; tektaş bir yüzük seçiminde bulundunuz. Fakat yüzüğü özel kılacak özellikler olarak taş karat’ını artırabilirsiniz. Yada taş sayısını artırabilirsiniz. Yine farklı bir örnek olarak; yüzük deseni olarak isimlerinizi yazdırabilirsiniz. Bu gibi ekstra özellikler evlilik teklifi yüzüğü fiyatlarını etkilese de onu diğer yüzüklerden ayrı kılacaktır. Bu nedenle kadınların kendine özel olarak hazırlanan detaylara sahip bir yüzüğe sahip olmaları mutluluklarını artıracaktır. Evlilik teklifin üzerinden zaman geçmesine rağmen yüzük kendilerini özel hissettirmelerini sağlayacaktır.

Evlilik teklifi yüzükleri hayatınıza yeni bir düzen getirecek olan ilk adımın atılmasını, hayatınızdaki değişikler için ilk kıvılcımın ortaya çıkmasını ifade ediyor. Yıllar geçse de hatıralardan silinmeyecek anılar kalmasını sağlıyor. Daha aşk dolu, daha çok zaman geçirebileceğiniz, daha çok hayal kurabileceğiniz bir hayatın kapılarını aralamak için, daha fazla mutlu olmak için ilk adımı atıyor olacaksınız.

Yukarıda belirttiğimiz gibi evlilik teklifi düşünmek milyarlarca insan arasından en özelini bulduğunuzu gösteriyor. O özel kişiye özel bir yüzük almanız her şeyin yeni bir boyut kazanmasını sağlayacaktır. Aslında buradan şunu da rahatlıkla ifade edebiliriz; her şeyin daha çok anlam kazanacağı bu teklif için seçeceğiniz yüzük parmağa takılsa da bırakacağı izler kalplerde olacaktır. Evlilik teklifi yüzüğü fiyatları somut bir gösterge olmasına rağmen yüzüğün eşinizde yaratacağı duygular ve mutluluklar herhangi bir şeyle sembolize edilememektedir. Paha biçilemez mutluluğu o özel kişiye yaşatarak hayatlarınızı birleştirme yolunda ilk adımı atmaya hazırlanıyorsunuz. Bu mutlu aile tablosu içerisinde Craft Pırlanta olarak yer almak gurur vermektedir.

Milyonlarca evlilik teklifinde parmağa takılan yüzükler bizden çıksa da, kalplerde yer edinen duygular sizlerin eseri.

Hakan Cicek

Hakan Çicek