Tektaş Pırlanta Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz

Eklenme Tarihi:

Tektaş Pırlanta Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz

Tektaş pırlantanın özel oluşu; kalitesi, işçiliği, sertifikasyon durumu, vb. birçok etkene bağlı olan bir süreçtir. Craft Pırlanta olarak takı sektöründe geçirdiğimiz yıllar boyunca hem kalite hem de işçiliğin en güzel yansıması olan tektaş pırlanta yüzük ürünlerimiz ile müşterilerimizin hayatlarına değerli ve anlamlı katkılar sağladık. Sağladığımız bu katkılar ve edindiğimiz bilgi ve birikimle birlikte harikulade bir tektaş pırlanta yüzük seçmenize yardımcı olacak 8 ipucunu, tektaş pırlanta alırken nelere dikkat etmelisiniz hemen anlatmaya başlayalım.

Bütçenizi Ayarlayın

Evlilik öncesi hayatınızda ev ya da araba gibi alımlar yapmış olabilirsiniz. Doğal olarak da büyük satın alımlar hakkında deneyime sahipsinizdir. Daha önce hiç tek taş pırlanta yüzük alımı yapmadıysanız bu sizi biraz korkutabilir. Ama korkutmasın!

Tektaş pırlanta yüzük alışverişine başlamadan önce bütçenizi iyi belirlemelisiniz. Bu piyasa hakkında ortalama bir fiyat bilgisine sahip olmanız, yapacağınız alım öncesi size çok detaylı bir öngörü sağlayacaktır.

Craft Pırlanta internet sitesinde bütçe dostu ve uluslararası sertifikaya sahip birçok tektaş pırlanta yüzük seçme şansınız bulunmaktadır. Güvenli online alışveriş imkanı ve ücretsiz kargo seçeneği ile bütçenize en uygun pırlanta seçenekleri için ürünlerimize göz atmayı unutmayın.

Bütçenizi ayarlamadan önce düşünmeniz gereken, tektaş pırlanta alırken nelere dikkat etmelisiniz gibi durumları şu şekilde sırlayabiliriz;

·Daha akıllı alışveriş. Belirli bir bütçeye bağlı kalarak sadece kuyumcuda bulabileceğiniz tektaş pırlanta yüzük modellerine ve fiyatlarına aşina olursunuz. Ama internette verimli bir araştırma sayesinde hem bütçenizi oluşturmada hem de daha geniş bir ürün skalası ile karşılaşmanız olasıdır.

·Düğün Planları. Bütçenizi ayarlarken düğününüzün ne kadara mal olabileceği gibi bir durumu göz ardı etmemelisiniz. Düğününüze yüksek miktarlarda bütçe ayırmak istiyorsanız daha uygun bütçeli tektaş pırlanta yüzük modellerine göz atmanız gerekebilir.

·Gelecek Planları. Düğün sonrası ev, araba veya çocuk gibi planlarınız olabilir. Bunları düşünmeden önce bütçenizi iyi hesaplamayı unutmayın.

Mali durumunuzu göz önünde bulundurarak akıllı seçimler yapabileceğinizi düşünüyoruz. Bu yüzden Craft Pırlanta’nın en özel tasarıma ve uluslararası sertifikalı tektaş pırlanta yüzük modellerine göz atmayı unutmayın!

Sahte ve Aldatıcı Satıcılardan Uzak Durun

Baget pırlanta yüzükler ve diğer pırlanta ürünleri incelemek için zaman harcamaktan başka bir yolunuz olmadığını düşünmelisiniz. Ancak, alışverişe başlamadan önce sahip olacağınız pırlanta bilgisi ve seçimleri iyi bilmeniz gerekecektir.

Bir tek taş pırlanta yüzük satın almanın en rahatsız edici yönlerinden birisi de sahte bir yüzük satın almayla ilgili bir kaygıdır. Önceden biraz çalışma yapmanız bir satıcı tarafından dolandırılmaktan kaçınmanıza yardımcı olacaktır.

Konusunda uzman ve tecrübeli firmalardan alışveriş yapmaya özen göstermelisiniz. Pırlanta satın alımında sertifika oldukça önemli bir olgudur. Sertifikasız ve ne olduğu belli olmayan satıcılardan uzak durmalısınız.

Craft Pırlanta kendi bünyesinde bulunan ve uluslararası geçerliliğe sahip olan pırlanta sınıflandırma ve derecelendirme yetki belgesi sayesinde pırlanta ürünlerini sertifikalayabilen nadir firmalardandır. Ayrıca Dünyanın önde gelen pırlanta sınıflandırma laboratuvarlarından HRD ile ortak bir çalışma yürüterek birçok pırlanta ürününü HRD sertifikası ile güven içerisinde satın alabilirsiniz.

Pırlantalar: Bilmeniz Gerekenler

Bir pırlanta seçerken, bu dört kuralı bildiğiniz sürece (4C kuralı), sağlam bir karar vermek için ihtiyacınız olan temel özelliklere sahip olacaksınız. Daha kusursuz bir pırlanta, her bir özellik özelinde parladıkça daha üst sıralarda yer alacağını ve daha pahalı bir fiyata sahip olacağını unutmayın. Tektaş pırlanta yüzük almadan önce mutlaka pırlantalar konusunda küçükte olsa bir bilgi kırıntısına ihtiyacınız var.

Pırlantalar hakkında aşağıda tanımlarını sunduklarımızı daha derin bir araştırma ile internetten rahatlıkla bulabilirsiniz.

·Karat: Bazen ağırlık olarak adlandırılan bu özellik, elmasın boyutunu belirler. Burası bütçenizin büyük bir yüzdesini ayırmak isteyeceğiniz alandır. Ne yazık ki, taşların boyutu arttıkça maliyetleri de bu duruma göre artmaktadır. Örneğin, 2 karatlık bir elmas, 1 karatlık bir elmasın iki katına mal olmaz. Ancak dört kata kadar bir karatta olursa daha pahalıya mal olacaktır. Çünkü daha büyük elmaslar daha nadirdir.

·Berraklık: Neredeyse tüm elmaslar genellikle taşta siyah lekeler olarak görünen belirli kusurlara sahiptir. Bu kusurların çoğu sadece profesyonel bir inceleme sayesinde görülebilir. Çıplak gözle kusurları göremiyorsanız, buna göz temizliği yapan bir elmas denir. Birçok insan gerçekten sadece göz temizliğine yakın bir pırlanta ister; çıplak gözle göremedikleri küçük kusurlar sahip olacakları tektaş pırlanta yüzük için bazen sorun olmayabilirler.

·Renk: Elmaslara renklerini göstermek için bir harf notu verilir. En Beyaz elmas en nadir olandır ve en yüksek D derecesine sahiptir. Sarı bir elmas en düşük Z derecesine sahip olandır. Renk durumuna göre fiyatlamalarda bu oranda değişebilmektedir.

·Kesim: Birçok insan için kesim oldukça önemlidir. Tektaş pırlanta yüzük pırlanta ürünleri arasında ayrı bir yere sahip olduğundan bu durum ayrı bir önem arz eder. Kesim, pırlantanın ne kadar bir ışıltıya sahip olduğunu belirler. Bu ışıltıyı veren pırlantanın sahip olduğu facet denilen yüzey sayısının fazlalığıdır. Az facet sayısına sahip olan Emerald kesim veya Baget kesim pırlantalar daha az parlaklığa sahiptir.Bunu yanı sıra daha fazla facet sayısına sahip olan yuvarlak veya oval kesim pırlantalar ise daha parlaktırlar. Yuvarlak pırlantanın en çok tercih edilen kesim olma sebebide bundan dolayıdır. Kesimin pırlantanın güzelliği üzerinde büyük bir etkisi vardır, bu yüzden bu özelliği unutmamaya çalışın.

Online Alışveriş: Bilmeniz Gerekenler

Online olarak herhangi bir pırlanta veya beştaş pırlanta yüzük satın almadan önce, alacağınız elmas hakkında belge talep ettiğinizden emin olun. Ardından belgeleri tekrar kontrol edin. Sonuçta bir kuyumcu seçmek kişisel bir tercihtir. Online bir alışveriş sitesi sizin için daha iyi olabilir ya da bunun yüz yüze yapmanız gereken bir satın alma olduğunu hissedebilirsiniz.

Craft Pırlanta, online alışveriş seçeneği ile aklınıza takılan bütün soruları gideriyor! Güvenli alışveriş, ücretsiz kargo ve tamamı sertifikalı olan tektaş pırlanta yüzük ürünleri incelemeniz için sizleri bekliyor. Seçtiğiniz ürün hakkında daha fazla bilgi edinmek için bize sitede bulunan canlı mesajlaşma bölümünden ulaşabilir, müşteri hizmetlerini arayabilir ya da e-posta üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Doğru Tektaş Pırlanta Seçimi

Evet şimdi ciddi bir karar verme aşaması sizi bekliyor. Alacağınız tektaş pırlanta yüzük için birçok bilgiyi incelediniz ve öğrendiniz. Şimdi işin en zor kısmına sıra geliyor.

Pırlanta konusunda çok az deneyimi olan veya hiç deneyimi olmayan biri olarak, harika bir tektaş pırlanta yüzük tasarımı seçmek için dikkat etmeli ve bu konuda etrafınızda bilgisi olan birisinden yardım almalısınız.

Trendleri Takip Edin

Şimdi ne giymeyi sevdiğine bakın ve bunu tektaş pırlanta yüzük seçiminizle birleştirin. Platin, gümüş ya da altın mı sever? Basit pırlantaları sever mi? Yoksa daha büyük modelleri mi sever?

Sosyal Medyayı Kontrol Edin

Kız arkadaşınız ya da nişanlınız sosyal medyada belki de bu konu hakkında bazı gönderimler yapmış olabilir.

Arkadaşlarınıza Sorun

Tektaş pırlanta yüzük hakkında illa ki birilerine bahsetmiştir. Bunu göz ardı etmeyin. Kardeşlerine, annesine ya da en yakın arkadaş grubuna bu konu hakkında bir şeyler söyleme ihtimali oldukça yüksek.

Tektaş pırlanta yüzük alırken dikkat etmeniz gerekenler her ne kadar uzun bir liste gibi görünse de bunları yapmanız, ömür boyu sürecek bir mutluluğa ve doğru seçilmiş bir tektaş pırlanta yüzük tercihinin sorgulanmamasına neden olacaktır.

Tektaş pırlanta yüzük modelleri ve daha fazla model için web sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın. Craft Pırlanta uzun geçmişiyle size seçiminiz konusunda yardımcı olmak için bütün iletişim kanalları ile yanınızda!

Hakan Cicek

Hakan Çicek