D Renk Pırlanta İle Tanışın

Eklenme Tarihi:

D Renk Pırlanta İle Tanışın

Renk, değerli taşların hem değerinin hem de çekiciliğinin en önemli yönlerinden biridir. Pek çok farklı elmas renklerine göre sınıflandırılır ve üretilir. Hepimizin bildiği klasik elmas rengi beyaz olarak tanımlanır. Ancak sarı, kahverengi, mavi, yeşil, kırmızı ve hatta siyah renkte de bulunabilir. D renk pırlanta, pırlanta takılarda en çok arzu edilen renklerin başında gelmektedir.D renk pırlanta, elmaslar içerisinde en az miktarda renge sahip, olan (teknik olarak renksiz) pırlantalardandır. Bu durum D renk pırlanta açısından renk skalası içerisinde tüm renklerin en parlağı, en beyazı ve en buzlu olanı anlamına gelir. Renksiz pırlantalar (sınıf D-F), dünyadaki elmas tedarikinin %1'inden daha azını oluşturur. Craft Pırlanta, D renk pırlanta sınıfında olan birçok pırlanta modeli ile online mağazasında sizleri bekliyor! Siz de D renk pırlanta ile tanışın..

Neden D Renk?

Renk, bir pırlantanın görsel görünümünün en önemli yönlerinden birisidir. Pırlanta fiyatlandırmasında önemli bir faktördür. D, en yüksek elmas rengidir. GIA’nın pırlanta derecelendirme ölçeğinde, bazı elmaslar alt kümeler halinde gruplandırılmıştır. D renk pırlanta, D, E ve F derecelerini içeren renksiz elmaslar içindeki en yüksek renk notudur. Bu elmaslar inanılmaz derecede nadirdir ve en çok arzu edilen olarak kabul edilir.

Renk notlarının A renginde başlamaması biraz garip olabilir. GIA kurulmadan önce A'dan C'ye kadar önceden var olan bir renk skalası bulunmaktaydı. Kendilerini farklılaştırmak ve kafa karışıklıklarını önlemek için GIA, D-Z harf aralığında elmasları derecelendirmeye başladı. GIA hali hazırda endüstri standardı olarak kabul edilmektedir. Diğer derecelendirme kuruluşları aynı renk derecelendirme ölçeğini benimsemiştir. Temel olarak, bir pırlanta satın alıyorsanız ya çok beyaz olmasını istersiniz ya da çok derin veya doygun bir renge sahip olsun istersiniz.

D Renk olarak sınıflandırılan bir pırlanta, renk skalasında bulunan en beyaz renktir. Elbette, herhangi bir değerli taş için "beyaz” hakkında konuştuğumuzda aslında "açık renk” demek istiyoruz. Gerçekten çok az sayıda gerçek beyaz taş vardır. Bu nedenle bu terim renksiz taşlar için uygulanır. Bir pırlantanın beyaz olmaması demek, pırlantanın oluşumu esnasında karbon dışındaki elementlerin mikroskobik izlerinden dolayı demektir. Azot, sarı bir ton üreten en yaygın iz elementtir. D renk pırlanta, 10x büyütme altında bile görünür bir renge sahip değildir.

D Renk Pırlantalarda Fiyatlar Nasıldır?

Netlik ve kesme derecelerinin yükselmesi, elması mümkün olan en yüksek kalitede gösterir. Bu durumda karat ağırlığı önem arz eder. Mükemmel netlikte ve kesilmiş D renk pırlanta modelleri, farklı tasarım ve karatlardaki pırlanta yüzük modelleri için ve uygun fiyatlı, uluslararası sertifikaya sahip olan D renk pırlanta yüzük modelleri için websitemizdeki ürünleri inceleyebilirsiniz.

D Renk Pırlanta Değerli midir?

Elmaslar, neredeyse diğer tüm diğer emtialarda olduğu gibi, mağazadan çıkar çıkmaz değerinin büyük bir kısmını kaybeder. Genel olarak, çoğu elmas orijinal perakende satış fiyatının sadece %40'ına satılabilir. Bunun bir nedeni, bayilerin çok daha düşük toptan satış fiyatlarından satın almalarıdır ve bu nedenle yüzüğünüz için çok fazla para ödemenize gerek yoktur. Bu nedenle sahip olduğunuz D renk pırlanta gibi bir yüzüğü satmadan önce düşünmeniz gerekmektedir.

Craft Pırlanta’da D Renk Pırlanta

Craft Pırlanta, uzun yılların deneyimi ve birikimi ile pırlanta sektörünün lokomotifi haline gelen bir firmadır. Profesyonel ve uzman ekibi sayesinde pırlanta sınıflandırma ve derecelendirme kriterlerini, bünyesinde sahip olduğu ‘pırlanta sınıflandırma yetki belgesi’ ile müşterilerine büyük bir güvenle sunmaktadır.

Craft Pırlanta ürün yelpazesinde bulunan D renk pırlanta modellerinin tamamı Uluslararası sertifikalıdır. Craft Pırlanta, dünyanın en saygın pırlanta derecelendirme kurumlarının başında gelen HRD Antwerp ile iş ortaklığı geliştirerek pırlanta derecelendirme laboratuvarları tarafından sertifikalandırılmıştır.

Hakan Cicek

Hakan Çicek