Pırlanta Hakkında Sıklıkla Sorulan 7 Soru

Eklenme Tarihi:

Pırlanta Hakkında Sıklıkla Sorulan 7 Soru

Doğru ve güvenilir bir satın alma kararı verdiğinizden emin olmak için daha fazla araştırma yapmak isteyebilirsiniz. Kararınızı tahmin etmekten, doğru veya yanlış bir karar verdiğinizi sorgulamaktan daha kötü bir durum olamaz. Pırlanta takılar ile ilgili doğru veya yanlış birçok bilginin altında kalma ihtimalinizi göz önünde bulundurmalısınız.

Craft Pırlanta, Türkiye’de takı sektöründe öncü, konusunda uzman ve profesyonel bir ekibe sahip olan, yenilikçi ve kurumsal yapısıyla ürettiği ürünleri yıllardır müşterilerine büyük bir özveri ile sunmaktadır.

Takı sektöründe edindiğimiz tecrübe ve bilgi sayesinde, pırlanta yüzük takılar hakkında karşılaştığımız ve en çok sorulan soruları derlediğimiz bu yazı ile mutluluğa kanatlanan her uçuşta bir nebze olsun katkımız olduğuna inanıyoruz. Sözü daha fazla uzatmadan pırlanta hakkında sıklıkla sorulan 7 soru kısmına geçelim!

Pırlanta Takılar İçin Nasıl Bir Bütçe Oluşturmalıyım?

Pırlanta takılar hakkında bir fiyatlama skalası oluşturmak, tüm sürecin en zorlu yanlarından birisi olabilir. Yaklaşık 2-3 aylık maaşınızın karşılığı olabileceği gibi söylentilere kulak asmayın. Pırlanta takılar ya da pırlanta yüzük sadece sevginizi sembolleştirdiğiniz bir bağlılık ve sadakat nişanesidir. Yaptığınız harcamadan ya da neye para verdiğinizden emin olmayı istemek elbette en doğal hakkınızdır. Bir pırlanta yüzük için kişisel, mali veya diğer geçim fedakarlıklarını yapmak yanlış bir yaklaşımdır. Kendi bütçeniz konusunda gerçekten eminseniz bu konuda size yardımcı olabilecek birçok seçenek olduğunu unutmayın.

Craft Pırlanta’nın online alışveriş sitesi sayesinde güvenli alışveriş ve uygun fiyatlı seçenekler ile harikulade tasarımları bulabileceğiniz bir dünya sizi bekliyor. Pırlanta takılar hakkında daha fazla bilgi almak için ürünlerimize gözatabilirsiniz.

Hangi Kesimi Seçmeliyim?

Yuvarlak ve parlak kesimlere sahip pırlanta takılar ezici bir şekilde en popüler kesimlerin başında gelir. Bunu prenses kesim pırlanta takılar takip eder. Oval kesim, geleneksel evlilik ritüelinde oldukça popüler olduğu için ve tipik olarak satın alınacak ilk büyük pırlanta alımında, en çok istenen klasik ve geleneksel kesimlerin başında gelmektedir. Oval kesim iyi parıldayan, rengi ve izleri gizleyen ve daha düşük derinlik yüzdesi nedeniyle süslü kesim pırlantaların çoğundan daha büyük görünmesi nedeniyle tercih sebebidir.

Gerçekten stil dışı pırlanta takılar aidiyetine sahip olmak istiyorsanız, markiz veya armut biçimli pırlantaları keşfedin. Ayrıca trendleri ve popüler olan modelleri internet üzerinden ve sosyal medya aracılığıyla yakın takibe almayı unutmayın.

4C Kuralı Nedir? Ve Neden Önemlidir?

Pırlanta takılar için ismini veren pırlantaların olmazsa olmazı bir kuraldır. Kesim, Renk, Berraklık ve Karat (Cut, Color, Clarity, Carat). Bu özelliklerin her biri pırlantanın kalitesini, boyutunu ve ışıltısını tanımlar. Pırlantanın görsel görünümünü ve ışık performansını (ışıltı) etkileyen faktörler 4C’nin içerisinde tanımlanır.

·Kesim (Cut), pırlantanın saf ışık ışıltısı olan fasetleme, dolayısıyla şeklini ifade etmektedir. En popüler kesim yuvarlak olandır.

·Renk (Color) pırlantanın beyazlık ölçümünü gösterir. Uluslararası standartlarla belirlenmiş harf kodları ile tanımlanır. Ne kadar az renk o kadar iyi saydamlık ve iyi bir pırlanta demektir.

·Berraklık (Clarity), pırlantadaki mikroskobik kusurların boyutu ve konumudur.

·Karat (Carat) ise pırlantanın ağırlığının (ve boyutunun) bir yansımasıdır. Karat en görsel C olduğundan dolayı hangi pırlantanın daha küçük veya daha büyük olduğunu görmek için bir gemologun gözüne ihtiyaç duymaz. Bu özellikler içerisinde en önemlisidir diyebiliriz.

Pırlanta Takılar Sertifikalı Olmalı mıdır?

Kesinlikle! Bu mutlak bir zorunluluktur. Sertifikalı olmayan pırlanta takılar neredeyse bir kuyumcu hilesidir. Elmaslardaki ince farklılıkların değer ve fiyatlandırma üzerinde büyük etkisi vardır. Bir renk veya berraklık derecesi farkı bile büyük fiyat farklarının doğması anlamına gelir.

Pırlanta takılar açısından bir sertifika göz önüne alındığında, pırlantaları derecelendiren laboratuvarın kalitesi oldukça önemlidir. Uluslararası alanda geçerliliği olmayan bir derecelendirme laboratuvarı standartların dışına çıkma eğiliminde olacaktır.

Craft Pırlanta ürün yelpazesinde bulunan bütün pırlanta takılarkonusunda ne kadar özveri gösteriyorsa, sertifika konusunda da aynı oranda hatta daha fazla özveri içerisinde bir çalışma yürütmektedir.

Konusunda yetkin ve profesyonel ekibimiz ile birlikte Craft Pırlanta’nın uluslararası geçerliliğe sahip olan pırlanta sınıflandırma ve derecelendirme yetki belgesi sayesinde bütün pırlanta takılar uluslararası sertifikalara sahiptir. Ayrıca dünyanın en saygın pırlanta derecelendirme ve değerlendirme laboratuvarlarından birisi olan HRD ile birlikte satılan pırlantaların birçoğu da HRD sertifikasına sahiptir.

Fiziksel Mağazadan mı Yoksa Online Alışveriş Sitesinden mi Satın Almalıyım?

Bu tamamen kişisel bir sorudur. Online olarak satılan diğer popüler ürünlerde olduğu gibi, mağazada deneme imkânı bulamıyorsanız ya da mağazada bulunan çeşitler seçiminize yardımcı olmuyorsa çevrimiçi yöntem ile satın almanızı öneririz.

Mağaza, küçük kalıntıların ne kadar küçük olduğunu veya renk derecelerindeki farkın gerçekten ne kadar farklı olduğunu anlamanıza yardımcı olabilir. Ancak, mağazadaki pırlanta takılar fiyatları açısından % 30 kadar daha yüksek bir skalada olacaktır. Çevrimiçi satın almak paradan tasarruf etmenizi ve rahat bir şekilde satın almanızı sağlar. Ayrıca online alışveriş siteleri size en geniş seçenekleri ile büyük bir ürün yelpazesi sunar.

Craftpirlanta.com ile güvenli ve keyifli alışverişin tadını çıkaracaksınız. Mobil uyumlu online alışveriş sitemiz tamamen güvenli ve 256 Bit SSL güvenlik sertifikasına sahiptir. Alışverişinizi evinizin rahatlığında yapabileceğiniz gibi, aklınıza takılan soruları canlı mesajlaşma alanı ile müşteri hizmetlerimizden cevaplandırabilirsiniz.

Aldığım Pırlanta Takıyı Beğenmezsem İade Edebilir miyim?

Her zaman satıcının iade politikasının olup olmadığını sorgulayın. Burada büyük bir taahhütte bulunuyorsunuz ve istisnai bir durum olmadığı için bir satın alma işlemi sizi bağlamamalı.

Kurumsal firmaların her zaman şeffaf bir iade politikası bulunmaktadır. Eğer alışveriş yaptığınız yer online bir alışveriş sitesi ise iade politikalarını ve hizmet şartlarını mutlaka okuyun.

Craft Pırlanta tamamen şeffaf bir iade politikası taşımaktadır. İade politikamız hakkında daha fazla bilgi almak için iptal ve iade şartları sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Pırlanta Takılar Nasıl Temizlenir?

Pırlanta takılar kir ve yağ mıknatıslarıdır. Kir, yağ ve toz elmasın ışıltı yeteneğini yok eder. Çünkü dışarısında kaplanmış bir kirlilik söz konusu olduğunda ışık içeri girer ve dışarı çıkamaz. Her sıklıkta, muhtemelen ayda bir kez, elmasın yumuşak kıllı bir diş fırçası ve sabunla ılık su ile temizlenmesi önerilir. Sadece bu kadar basit. Pırlanta takılar yılda bir kez satın alınan yere götürülmeli, elması ve yüzüğü temizlenmelidir.

Craft Pırlanta, pırlanta takılar hakkında aklınıza takılan soruları sorabileceğiniz, online olarak alışveriş yapabileceğiniz, orijinal sertifikalı ve özgün tasarıma sahip pırlanta takıları incelerken kaybolacağınız harikulade bir pırlanta takı merkezidir. Daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Pırlanta hakkında sıklıkla sorulan 7 soru başlıklı yazımız sizlerle..

Hakan Cicek

Hakan Çicek