Özel Pırlanta Kesimleri Nelerdir?

Eklenme Tarihi:

Özel Pırlanta Kesimleri Nelerdir?

Özel pırlanta kesimleri, farklı şekillerde kesilen pırlanta ile oluşan kesim türleridir. Pırlantanın kalitesi kadar önemli olan kesim şekilleri, mücevherlerin tasarımına doğrudan etkide bulunur. Damla kesim, kalp kesim ve daha pek çok özel kesim; pırlanta mücevherlerde tercih edilmektedir. Peki özel pırlanta kesimleri nelerdir? Hangi pırlanta kesimleri çok daha fazla kullanılır?

1. Kalp Kesim

Pırlanta kesimleri arasında yer alan kalp kesim her ne kadar çok sık kullanılmasa da mücevherin estetik ve zarif bir görünüm elde etmesini sağlar. Sonsuz sevgiyi yansıtma konusunda son derece başarılı olan kalp kesim, kalp şeklinde bir figüre sahiptir.

Ayrıca pırlantanın estetik dokusunu yansıtan kalp kesimin kadınların şık olma taleplerini en iyi şekilde karşıladığını belirtmek de mümkün. Sonsuzluğu simgeleyen kalp kesim, özel günlerin vazgeçilmezleri arasında yer alan kalp pırlanta tektaş tasarımlarının odak noktasıdır.

2. Damla Kesim

Doğadan ilham alınarak pırlantaya şekil vermenin en estetik örneği olan damla kesim, gözyaşının damlasını simgeleyen bir görünüme sahiptir. Pırlantanın zarafeti ile gözyaşı ya da yağmur damlasının doğallığı arasında kurulan bu bağ, damla pırlanta tektaş yüzüklere de hayat vermiştir.

3. Prenses Kesim

Prenses kesim pırlanta tektaş yüzük olmak üzere pek çok farklı mücevherin doğmasını sağlayan prenses kesim; adı kadar özeldir, adı kadar eşsizdir. Işığı yansıtma konusunda son derece başarılı olan bu kesim tekniği, modern ve estetik bir görünüm vadederek kadınların kendilerini her ortamda benzersiz hissetmesini sağlar.

4. Oval Kesim

Sıklıkla kullanılan pırlanta kesimleri arasında yer alan oval kesim, pırlantanın olduğundan çok daha büyük ve heybetli görünmesini sağlar. Özel pırlanta kesimleri nelerdir sorusunun en estetik cevaplarından biri oval kesimdir. Birçok tasarıma hayat veren incelikli pırlanta kesimi, sevgi ve aşkın simgesi olan oval pırlanta tektaş yüzük modellerinin ön plana çıkmasını sağlar.

5. Baget Kesim

Keskin ve incelikli hatlardan meydana gelen ve pırlantanın zarafetine zarafet katan baget kesim, yüzüklere hayat vermektedir. Özellikle baget kesimin yer aldığı yüzük tasarımlarında, minimal pırlantaların da ana pırlantaya eşlik ettiğini söylemek mümkün.

6. Markiz Kesim

Özel pırlanta kesimleri nelerdir sorusunun cevaplarından biri olan markiz kesim, 14. Louis tarafından tasarlanmıştır ve sıklıkla kullanılmaktadır. Sevgilisinin gülümsemesinden ilham alan 14. Louis, bu çok özel kesimin mücevher dünyasında kendisine yer bulmasını sağlamıştır. Pırlantanın büyük görünmesini sağlayan kesim tekniği, parmakların ince ve uzun bir görünüm elde etmesini de mümkün kılmaktadır.

7. Zümrüt Kesim

Son dönemlerin sıklıkla tercih edilen kesim tekniklerinden biri olan zümrüt kesimde pırlanta kare veya dikdörtgen bir görünüme ulaşacak şekilde kesilir. Pırlantanın taşını ön plana çıkaran bu teknik, mütevazılığın sadelikle buluşmasını ifade eder.

8. Yastık Kesim

Oval ve keskin hatlara sahip olan yastık kesim tekniğinde elmasın fasetlerinin çok daha yaygın olarak kullanıldığı bilinmektedir. Kullanılan fasetlerin kenarları yuvarlatılmıştır. Pırlantanın çok daha ışıl ışıl görünmesini sağlar.

9. Radyan Kesim

Çok özel kesimler arasında yer alan radyan kesimde pırlanta, yuvarlak hatlara sahiptir. Dikdörtgenlik derecesine göre değişikliklerin olduğu radyan kesim pırlantalar, son derece estetik ve zariftir.

10. Yuvarlak Kesim

Özel pırlanta kesimleri nelerdir sorusu kapsamında yer alan yuvarlak kesim, 6 tırnaklı tektaş pırlanta gibi estetik ve zarif yüzüklere hayat verir. Sıklıkla tercih edilen kesim tekniklerinden biri olan yuvarlak kesimde pırlanta, parlak ve ışıltılı bir görünüm elde eder.

Sizlere çok özel pırlanta kesim şekilleri ile yenilikçi mücevherler sunmakta olan Craft Pırlanta, arzu ettiğiniz mücevherlere zahmetsiz bir şekilde ulaşmanızı sağlıyor.

Bir önceki yazımıza https://www.craftpirlanta.com/blog/bilek-olcunuze-uygun-pirlanta-bileklik-secimi linkinden ulaşabilirsiniz.

Hakan Cicek

Hakan Çicek