Tektaş Yüzük Bakımı İçin 9 Harika Öneri

Eklenme Tarihi:

Tektaş Yüzük Bakımı İçin 9 Harika Öneri

Düzenli olarak tektaş pırlanta yüzük takmaya alışkın olmayan kadınlar için ilk kez pahalı bir elmasa sahip olmak, yeni doğmuş bir bebeğe gösterilen önem ve korumacı bakış açısına benzer. Işıltılı ve zarif bir tektaş pırlanta yüzü​k sahibi olurken bu yüzüğün bakımı hakkında birçok sorunuz olacaktır: Uyurken takmalıyım? Duş alırken çıkarmak mı gerekiyor? Gerçekten bulaşık deterjanı ile temizleyebilir miyim?

Bunun gibi tüm geçerli sorular dahil olmak üzere! Bir tek taş pırlanta yüzük muhtemelen sahip olduğunuz en pahalı mücevher parçası olacağından, ilk defa kullanan birçok kadının onu günlük yaşamlarına nasıl dahil edeceği konusunda çaresiz hissetmeleri şaşırtıcı değildir. İşte burada Craft Pırlanta uzmanlarından tektaş yüzük bakımı için 9 harika öneri...

1. Tektaş pırlanta yüzüğünüzü düzenli olarak temizleyin

Craft Pırlanta uzmanları, "Kir veya yağ birikmesi, taştaki ışık etkileşimlerini engelleyecektir. Bu nedenle kirli duracaksa güzel kesilmiş bir pırlantanın pekte önemi yoktur.” diyor. "Temizlemiyorsanız, pırlantaya hak ettiği değeri vermiyorsunuzdur. Çünkü potansiyelini karşılamayan bir eşyadan farkı olmaz.” Neyse ki, tektaş pırlanta yüzük temizliği, üzerine yorucu bir emek harcanan yoğun bir süreç değildir.

Birkaç damla sabun veya hafif bulaşık deterjanı ile karıştırılmış bir bardak ılık suya bırakın. Birkaç dakika (hatta gece boyunca) bekletin sonra taşı ve gövdeyi yumuşak kıllara sahip bir fırça ya da bir bebek diş fırçasıyla hafifçe ovun, durulayın ve ardından kurulayın. En az birkaç haftada bir temizlemenizi öneririz ve ayrıca bunu yaptığınızda lavaboda olmadığınızdan emin olun!

2. Elmaslar serttir ama her zaman dayanıklı olamayabilirler

Belki bir elmasa zarar vermenin imkânsız olduğunu duymuş olabilirsiniz. Bu kesinlikle doğru değil diyor uzmanlarımız. Elmaslar dünyadaki en zor doğal metal olarak kabul edilirken, yine de kırılabilir, çatlayabilir ve talaşlanabilirler. Uzmanlarımız, bunun da zamanın bir işlevi olmadığını açıklıyor: Çatlaklar agresif bir derinliğe sahip olduğu sürece her zaman kırılma ve talaşlanma riskine sahiptirler.

3. Tektaş pırlanta yüzüğünüzü ne zaman çıkaracağınızı bilmelisiniz

Elbette, ellerinizi her yıkadığınızda yüzüğünüzü kaydırmak daha rahat geliyor olabilir. Ancak bu dürtüye karşı koymaya çalışmalısınız. Uzmanlarımız; "Bu güzel yüzüğe alışmak biraz zaman alıyor ve onu olabildiğince korumak istiyor olabilirsiniz, ama pek çok kadın sonunda bir restoranda ellerini yıkayıp yüzüğü geride bırakabiliyorlar.”

Uzmanlarımız, yüzüğünüzün elinizden fark etmeden kayıp gideceği farklı durumlarında olabileceğini hatırlatıyorlar. Örneğin sıcak bir yaz gününde sahilde olduğunuzu düşünün ferahlamak için denize giriyorsunuz. Yüzmenin vücut sıcaklığınızı büyük ölçüde etkileyebileceği ve parmağınızın küçülmesine neden olabileceği konusunu aklınızdan çıkarmamalısınız. Elmasınızı ne zaman takmanız ve çıkarmanız gerektiğine ilişkin kurallarınızın olması gayet iyi bir durumdur. Spor ve egzersiz sırasında, banyo sırasında ya da uyku sırasında çıkarıp çıkarmama kararı kesinlikle sizin alacağınız bir karardır. Uzmanlarımızın daha önce yaşanmış tecrübeleri sizlere iletmeye çalıştığını unutmayın. Bu durum kesinlikle bir konfor meselesi olduğundan dolayı tercih tamamen size kalmıştır.

4. Sertifikalı bir tektaş pırlanta yüzük tercihinde bulunmalısınız

Eğer düzgün bir tektaş pırlanta yüzük sahibi olma arzusundaysanız, uluslararası sertifikalı tektaş pırlanta yüzük modelleri tercih etmelisiniz. Neden mi? İşte bazı sebepler;

·Sertifikalar ayrıntılı değerlendirmeler ve uluslararası kalite ölçümünü gösteren resmi belge nitelikleri taşırlar.

·Dünya üzerinde birçok pırlanta derecelendirme kuruluşu bulunmaktadır. Craft Pırlanta dünyanın en saygın pırlanta değerlendirme kurumlarından birisi olan HRD Antwerp ile çalışarak birçok pırlanta modelini sertifikasyona tabi tutmaktadır. Ayrıca yetkin ekibiyle uluslararası geçerliliğe sahip olan pırlanta derecelendirme ve değerlendirme yetki belgesine sahiptir.

·Sertifikada pırlantanın berraklığı ve rengi gibi konularda bilgi sahibi olur, pırlanta üzerinde bulunan teknik ve fiziksel özelliklere aşina olursunuz.

5. Tektaş pırlanta yüzüğünüzü yeniden boyutlandırma konusunda dikkatli olmalısınız

Sıcaklık, ağırlık değişimleri ve seyahat esnasındaki mevsimsel değişikliklerin tümü tektaş pırlanta yüzük gövdesinin uyumunu etkileyebilir. Bu nedenle, yeniden boyutlandırılmayı düşünmeden önce bunu aklınızda bulundurun. Uzmanlar; "Müşterilere her zaman nerede yaşadıkları ve bölgenin iklimine göre boyutlandırma yapılabileceğini teklif ediyoruz. Eğer sıcak bir bölgede iseler bir beden daha büyük almalarını öneriyoruz” diyor ve ekliyorlar: "Hamilelikler sırasında hiçbir zaman değişiklik yapılmasını önermiyoruz. Çünkü doğum sonrası bu yüzük parmaklarınıza oturmayabilir.” Bununla birlikte, yüzüğün yıl boyunca sürekli gevşek olduğunu fark ederseniz, gövdenin o kadar aşağı doğru boyutlandırıldığına emin olun. Gevşek bir tektaş pırlanta yüzük sahibi olursanız, elmasınız o kadar çok yıpranır ve ayarınız o kadar dengesiz olur.

6. Pırlantayı tutan tırnakları ve ayarını düzenli olarak kontrol edin

Yüzüğünüzü yakından izleyin ve ona her zaman özenli davrandığınızdan emin olun. Bazı pırlanta satıcıları, alıcılara yılda bir kez "çatal (tırnak) kontrolü” için gelmelerini tavsiye ederler. Craft Pırlanta ilk 2 yıl boyunca ücretsiz bakım ve temizlik hizmeti vermektedir. Bunun ne kadar önemli bir durum olduğunu sahip olduğunuz pırlantanın durumunu gözlemledikçe fark edeceksiniz. Bu durumda tektaş pırlanta yüzüğünüzü gönderdiğiniz pırlanta satıcısı, yüzüğün kontrolünü ve gerekli temizliğini yaparak iyi bir duruma getirecektir. Eğer farklı bir arıza ya da durum varsa zaten size bildirecektir. Peki nasıl kontrol edeceksiniz? İşte uzmanlarımızın önerisi şu şekilde; "yüzüğü iki parmağınızın arasına koyun, kulağınıza tutarak biraz sallayın. Bir şey duyarsanız, sıkılaştırmanız gerektiğini anlayacaksınız.”

7. Yükseltmeden önce bir kez daha düşünün

Daha büyük bir taşa "yükseltme” fikri, çiftlerin en önemli kilometre taşlarını veya yaşam olaylarını kutlamanın bir yoludur. Ancak bu fikre kapılmadan önce, değişim yapacağınız pırlantanın fark yaratacak kadar büyük olduğundan emin olmalısınız. Yani, daha büyük bir karat boyutu her zaman daha büyük görünümlü bir taşa eşit değildir.

Karatın sadece bir ağırlık olduğunu, bir boyut olmadığını unutmayın. Taşın fiziksel olarak daha büyük göründüğünden emin olmalısınız veya renkte, berraklıkta bir yükseltme arıyorsanız, dikkat çekici olması gerekmektedir. Neden bunları söylüyoruz. Çünkü sahip olduğunuz yüzükten daha üstün bir özelliğe sahip olmalı ki yapacağınız masrafa değsin.

Bu konuda gerekli bilgi için insanlara ve internete güvenmek iyidir. Ancak çok fazla teknik bilgi aklınızdaki soru işaretini büyütebilir. Bu nedenle Craft Pırlanta uzmanlığına başvurmanızı şiddetle öneririz. Çünkü yükseltmeden ziyade daha iyi bir öneri ile her zaman karşılaşabileceğinizi asla unutmayın.

8. Tektaş pırlanta yüzüğünüz için evinize kaseler koyun

Evinizde tektaş pırlanta yüzükler için bir kâse bulundurursanız, böylece çıkarmanız gerektiğinde nereye bakacağınızı tam olarak bilirsiniz. Banyodan mutfağa, yatak odasına kadar, çıkarmanız gerektiğinde yüzüğünüz için belirlenmiş bir yer olacaktır. Böylece kaybolma riskini ortadan kaldıracak ve nerede olduğu konusunda endişelerinizden sıyrılacaksınız. Bu alışkanlığı edinmeniz her açıdan önemlidir. Hem düzensiz kirlenme hem de kaybolma gibi risklerden yeterince uzak kalmış olursunuz.

9. Temizlik malzemelerine temas etmekten kaçının

Tektaş pırlanta yüzüğünüz temizlik yaparken fazlaca kimyasal ürünlere temas ettiğinde yıpranabilme olasılığına karşın bu ürünlere yüzükle temas etmemek gerekir.

Craft Pırlanta olarak bu yazıda tektaş pırlanta yüzük kullanımında bakım ve temizlik önerileri sunduk. Aklınıza takılan birçok soru için bloğumuzu takip etmeyi ve iletişim kanallarımızdan bizlere ulaşmayı unutmayın!

Hakan Cicek

Hakan Çicek