Yengeç Burcu Kadınları İçin Mücevher Önerileri

Eklenme Tarihi:
Güncellenme Tarihi:

Yengeç Burcu Kadınları İçin Mücevher Önerileri

Su grubunda bulunan yengeç burcu 22 Haziran ve 22 Temmuz arasında dünyaya gözlerini açanları kapsar. Duygusal ve kırılgan yapısıyla bilinen yengeç burcunun manevi yönü yüksek ve sezgileri de bir hayli güçlüdür.

Yengeç burcu kadını ise burcun genel karakteristik özelliklerini tam anlamıyla taşır. Tüm bunlara ek olarak evcimen, şefkatli ve anaç olması da yengeç burcu kadınını karakterize eden temel özelliklerdir. 

Söz konusu moda ve stil olduğunda yengeç burcu kadını duygusal tarafını yansıtan romantik ve vintage esintiler taşıyan kıyafetlere öncelik verir. Kıyafetlerini ise sade, doğal ve aynı zamanda çarpıcı aksesuarlarla tamamlamayı tercih eder. Bilhassa aksesuar seçiminde yengeç burcu taşı ve rengi belirleyici unsur olarak rol oynar.

Yengeç Burcunun Rengi: Beyaz - Gümüş

Yengeç burcu rengi olarak beyaz ve gümüş ön plana çıkar. Soğuk bir renk olarak görülse de gümüş, parlaklığı ile yengeç burcunun ışıltısını açığa çıkarır. Diğer bir yengeç burcu kadını rengi olan beyaz ise saflığın, temizliğin ve yalınlığın sembolü olarak bu kişilerin duygusal yönüne dikkat çeker.  

Yengeç Burcunun Taşları

“Yengeç burcu taşı nedir?” sorusunun cevabı; zümrüt ve aytaşıdır. Yeşilin her tonuna sahip olan zümrüt ve beyazın zarafetini taşıyan aytaşı, doğayı huzur kaynağı olarak gören ve duyguları en yalın haliyle yaşayan yengeç burçlarının kişilik özelliklerini yansıtır. Yengeç burcunun aksesuar seçiminde önemli bir yere sahip olan yengeç burcu doğal taşları, burçlara fiziksel ve zihinsel faydalar da sağlayabilir. 

Zümrüt

Beril madeni sınıfında yer alan zümrüt, dünyanın en değerli taşları arasında yer alır. Yeşilin farklı tonlarında olabilen zümrüt, doğayı çağrıştıran rengiyle yengeç burçlarının yaşama sevincini artırır. Yengeç burcu değerli taşı olan zümrüt aynı zamanda sonsuz sadakatin sembolü olarak da görülür. 

Zümrüt taşı, ailesine ve evine bağlılığıyla bilinen “Yengeç burcu hangi taşı kullanmalı ki bu bağlılık daha da kuvvetlensin?” sorusuna yanıt oluşturur. Bu bakımdan yengeç burcu uğurlu taşı olan zümrütün aynı zamanda aşk konusunda da şans getirdiğine inanılır. 

Ay Taşı

“Yengeç burcu doğal taşı nedir?” sorusuna verilebilecek bir diğer cevap ise ay taşıdır. Büyük uygarlıklar tarafından çeşitli faydalar sağladığına inanılarak uzun yıllar boyunca kullanılan aytaşı yarı saydam yapısı ve beyaz rengiyle dikkat çeker. Yengeç burcu doğal taşı olarak bilinen aytaşının ışığa tutulduğunda turuncu ve mavi renkte yansımalar oluşturmak gibi benzersiz bir özelliği de mevcuttur.  

Yengeç burcu taşı olan aytaşı sezgileri ve iletişimi güçlendirir. Aynı zamanda duygusal gerilimlerin yatışmasını sağlayarak burcun mensuplarını, sıklıkla yaşadıkları duygusal çatışmalardan kurtarmaya yardımcı olur. Ayrıca hem zarif beyaz rengi hem de mavi ve turuncu tonlarında yansımalarıyla yengeç burcunun romantik görünümüne mükemmel bir şekilde uyum sağlar.

Yengeç Burcuna Hitap Edecek Mücevherler

Yengeç burcu kolye, yüzük ya da bilezik gibi farklı türlerde takıları ayrı ayrı veya bir arada kullanmayı çok sever. Dolayısıyla yengeç burcuna hitap edecek mücevher tercihi yapmak oldukça kolaydır. Yalnız tercihin, yengeç burcunun sade ve doğal olana yönelimi doğrultusunda gerçekleştirilmesi gerekir. Bu konuda yengeç burcu kadını doğal taşı olan zümrüt tartışmasız bir üstünlüğe sahiptir. 

Zümrüt Yüzük

Yengeç burcu taşları arasında ilk sırada yer alan zümrüt, çarpıcı yüzük tasarımlarıyla birleştiğinde yengeç burçlarının zevkine ve tarzına tam anlamıyla hitap eder. Yengeç burcu doğal taş zümrütün derin yeşilinde doğanın huzur ve mutluluk kaynağı güzelliklerinin yansımasını görerek yaşam enerjisiyle dolar. Sadakat sembolü olarak da görülen zümrüt yüzük birçok kültürde 55. evlilik yıldönümünde hediye olarak sunulur.

Tabii ki sizin 55 yıl beklemenize gerek yok! Craft Pırlanta’nın zümrüt yüzük modelleri arasından seçim yaparak sadakatinizin ve aşkınızın bir göstergesi olarak yengeç burcu sevdiğinize hediye edebilirsiniz.

Zümrüt Bilezik

Yengeç burcu doğal taş bileklik olarak da zümrütün üstünlüğü söz konusudur. Zümrüt taşının romantik ve doğal ışıltısını her an üzerinde taşımak isteyen yengeç burçları için bilezik ve bileklik modelleri biçilmiş kaftandır. Yengeç burcu bilekliği olarak zümrüt modeller arasından seçim yaparken kesim özelliklerine dikkat etmenizi öneriyoruz. Damla zümrüt bilezik modeli gibi yuvarlak hatlara sahip kesimler barındıran yengeç burcu taşı bileklik modelleri burcun zarafetini en iyi şekilde yansıtan seçeneklerdir. 

Daha ışıltılı bir model olarak zümrütün yanı sıra pırlantalarla bezenmiş özel tasarımları da tercih edebilirsiniz. Zümrüt pırlanta bilezik modeli yengeç burçlarına doğal bir ışıltı katarak dikkat çekici bir görünüm kazandıracaktır.

 
Hakan Cicek

Hakan Çicek