Yüz Şekline Göre Küpe Seçimi Nasıl Olmalı?

Eklenme Tarihi:

Yüz Şekline Göre Küpe Seçimi Nasıl Olmalı?

Şık kıyafetlerden oluşan kombinleri tamamlayan aksesuarların başında takılar gelir. Takılar arasında ise en dikkat çekici olanlar küpelerdir. Birbirinden farklı form, boyut ve tasarım özelliklerine sahip olan küpeler her beğeniye ve tarza uygun seçenekler sunar.

Giyim stili, kişisel beğeni ve gidilecek mekânın özelliklerine göre seçilen küpe modellerinin tercihinde dikkat edilmesi gereken unsurlardan biri de yüz şeklidir. Yüz şekline göre küpe seçimi gerçekleştirildiğinde orantılı ve estetik bir yüz görünüme sahip olmak da mümkün olur.

Yüz Şeklini Belirleme: Adım Adım Nasıl Yapılır?

Yüz şekline göre küpe seçiminden önce yüz şeklinin doğru olarak belirlenmesi gerekir. Yüz şeklinizi belirlemek için takip edebileceğiniz adımlar şöyledir:

Tüm bu ölçümleri not ettikten sonra yüz şeklinizi belirlemeye yönelik değerlendirmeyi yapabilirsiniz. Buna göre:

Yüz Şekilleri Nelerdir? Küpe Seçimine Etkileri

Uzun, yuvarlak, kare, oval, kalp ve elmas olmak üzere her yüz şekline uygun bir küpe modeli bulmak mümkündür.

Yuvarlak Yüz

“Yuvarlak yüz nasıl olur?” sorusu; “Alın genişliği ve yüzün uzunluğu eşit olur.” şeklinde yanıtlanabilir. Uzun ve köşeli hatlara sahip küpe modelleri yüzü daha ince göstereceği için dolgun ve yuvarlak yüz tipi için uygun bir tercihtir.

Yuvarlak yüz tipinizi daha orantılı göstermek için uzun sallantılı bir küpe seçmeyi düşünüyorsanız bu şık görünüme uyumlu altın zincir kolye modellerine de göz atabilirsiniz.

Oval Yüz

Oval yüz tipi küpe seçiminde en şanslı olan yüz şeklidir. Neredeyse her formda küpenin yakıştığı oval yüze sahip olanlar küpe seçiminde kişisel zevklerini ön planda tutarak bir tercih yapabilirler. Sallantılı ya da yuvarlak; pırlanta ya da altın küpe modellerini seçerek dilediğiniz şıklığa ulaşabilirsiniz. Ancak uzun oval yüz şekline sahipseniz kısa sallantılı küpeleri tercih ederek daha dengeli bir görünüm elde edebilirsiniz.

Elmas Şeklinde Yüz

İnce ve sivri çene ucuyla karakterize edilen elmas yüz tipi, keskin hatlarını yumuşatacak bir tercihle şıklığını tamamlayabilir. Bu bakımdan kıvrımlı, damla ya da halka küpeler elmas tipi yüz şekli için uygun olacaktır.  

Kalp Şeklinde Yüz

Çıkık elmacık kemikleriyle bilinen kalp şeklinde yüz tipine sahipseniz köşeli ve sivri hatlı küpe modellerini tercih edebilirsiniz. Üçgen, kare ve dikdörtgen formlu küpeler kalp yüz tipi söz konusu olduğunda öne çıkan dolgun elmacık kemiklerinin daha ince görünmesine yardımcı olabilir. Bunun için dikdörtgen forma sahip baget küpeleri tercih edebilir, şıklığınızı bu küpelerle uyumlu baget pırlanta bileklik modelleri ile tamamlayabilirsiniz.

Kare Yüz

Keskin ve belirgin hatlara sahip olan kare yüz tipi için yuvarlak ve kıvrımlı formlara sahip olan küpeler kullanılabilir. Böylelikle keskin yüz hatlarını daha yumuşak bir görünüme kavuşturmak mümkün olur. Kıvrımlı formların yanı sıra uzun küpe modelleri de kare yüz tipi için tercih edilebilir.

Uzun Yüz

İnce uzun yüz tipine sahip olanların uzun ve sallantılı formdaki küpeler yerine yuvarlak hatlı ve kısa modelleri tercih etmeleri önerilir. Uzun ve sallantılı küpe modelleri yüzün daha ince ve zayıf gözükmesini desteklediğinden ince yüz tipine sahip kişilerin yüzünün olduğundan ince gözükmesine neden olabilir.

Craft Pırlanta ile Tüm Küpe Modellerini Keşfedin

Craft Pırlanta tarafından ince bir zevkle tasarlanan ve üst düzey kalite standartlarıyla üretilen küpe modelleri arasında yüz şeklinize uygun birbirinden şık modelleri bulabilirsiniz.

Değerli taşlar ve incilerle süslenen altın küpeler arasında sallantılı, yuvarlak, damla, yıldız, kelebek, kalp ve daha birçok farklı forma sahip modeller yer alır. Işıltısıyla göz kamaştıran pırlanta küpeler ise baget, tektaş ve coronet modellerinde farklı zarif seçenekler sunar. Her türlü beğeniye uygun seçenekler sunan Craft Pırlanta küpe modelleriyle seçkin zevkinizi ve kişisel stilinizi kusursuz bir şekilde yansıtma fırsatı yakalayabilirsiniz.

Yüz şekline göre küpe tercihinin yanı sıra pırlanta seçiminde de yardıma ihtiyaç duyuyorsanız pırlanta küpe seçimi başlıklı yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

Hakan Cicek

Hakan Çicek