İngiliz Kraliyet Ailesinin Mücevherleri

Eklenme Tarihi:

İngiliz Kraliyet Ailesinin Mücevherleri

İngiliz kraliyet ailesinin mücevherleri, tarihin her döneminde en çok konuşulan mücevherler olmuştur. Safir, elmas, pırlanta gibi değerli taşlar, kraliyet ailesinin nesilden nesle aktarılan mücevher kültürünün bir parçası konumundadır. Özellikle kraliyet taçları, her dönemde en çok tartışılan kraliyet mücevherlerindendir.

Safir, inci ve elmasın muhteşem uyumu üzerine tasarlanan taçların yanı sıra İngiliz kraliyet ailesi, mücevher geleneğini diğer takılarla da sürdürdü. Broşlar, gerdanlıklar, yüzükler, kolyeler, bileklikler ve çok daha fazlası İngiliz kraliyet ailesinin mücevherleri arasında nesilden nesle aktarıldı. Yüzlerce yıllık sürecin birer mirası olan bu mücevherler, dünyanın en değerli taşlarından imal edildi. Parlaklığından ve ışıltısından asla taviz vermeyen pırlanta gibi değerli taşlar, kraliyet ailesinin her zaman ilk tercihi oldu.

Kraliyet Tacı

İngiliz kraliyet ailesinin mücevherleri arasında her zaman en dikkat çekeni taçlardır. Kraliyet ailesinde tek bir taç kullanılmadığı gibi tercih edilen tüm taçlar, gerçek anlamıyla göz kamaştırıcıydı. Pırlantanın muhteşem ışıltısını kusursuzca yayan kraliyet taçlarının büyük bir bölümü somut olarak hiçbir zaman fiyatlandırılamadı.

Her biri özel isimlerle anılan kraliyet taçları, ailenin mücevherat geleneğini yansıtan en nadide parçalardır. Birçokları ise kamuoyu tarafından yakından tanınıyordu. Bu taçlardan en önemlisi Prenses Diana ile özdeşleştirilen Cambridge Lover’s Knot’tu. Bu eşsiz taç 1913 yılında tamamen aileye özel olarak tasarlandı.

Kraliçe, Cambridge Lover’s Knot tacı büyükannesi için özel olarak tasarlatmıştı. Bugün değerinin 2 milyon Euro'dan fazla olduğu düşünülen bu taç, Kraliçe Mary, daha sonra Elizabeth ve son olarak da ölümüne kadar Prenses Diana tarafından kullanıldı. Muhteşem pırlanta parıltılarını oldukça ihtişamlı bir şekilde yansıtan taç, trajik bir kaza sonrası yaşamını yitiren ve ailenin bir parçası olmayı başaramayan Prenses Diana ile özdeşleşti.

Broş

İngiliz kraliyet ailesinin mücevherleri arasında ailenin mücevher geleneğini en iyi yansıtan aksesuarlar broşlar olmuştur. Yüksek karat özelikleri, safir ve pırlanta gibi değerli taşlardan oluşan içerikleri ve tamamen özel tasarımlarıyla broşlar, aile içerisinde nesilden nesle aktarıldı. Ailenin sahip olduğu broşlar da tıpkı taçlar gibi değer biçilemez nitelikte.

Ailenin sahip olduğu en değerli broşlardan olan Cullinan III & IV, eşsiz kalitede pırlantasıyla ön plana çıkıyor. Sadece pırlanta değerinin 2 milyon Doların üzerinde olduğu düşünülen Cullinan III & IV, birbirine bağlı devasa iki pırlantadan oluşuyor. Kraliyet ailesinde özellikle düğünlerden önce verilen hediye mücevherler her zaman önemli bir yet tutmuştur.

Bu hediyelerden biri olan safir broş, Kraliçe Victoria’ya Prens Albert tarafından hediye edilmiştir. Safir ve elmasın muhteşem uyumundan oluşan bu broş, İngiliz kraliyet ailesinin mücevherleri arasında daha çok törenlerde tercih edilen bir mücevherdi.

Kraliyet Ailesinde Pırlanta Yüzükler

İngiliz kraliyet ailesinin mücevherleri, birçok yönüyle dikkat çekicidir. Pırlanta yüzükler ise her zaman en ön plandaki mücevherler olmuştur.  Her şart altında büyüleyici özelikleriyle kraliyet mensuplarının ihtişamını yansıtan pırlanta yüzükler, özel davetlerden resmi protokollere kadar ailenin en çok tercih ettiği mücevherler arasındadır.

Gerdanlıklar

Dört sıra inci olacak şekilde tasarlanan gerdanlık, uzun yıllar kraliyet ailesinin en önemli fertleri tarafından resmi törenlerde ve özel davetlerde kullanıldı. Kraliçe Elizabeth’in özel isteğiyle tasarlanan dört sıra gerdanlık, Kate Middleton ve Prenses Diana’nın vazgeçemediği aksesuarlardandı. Dört sıra incinin eşsiz bir uyumla oval hatlardan oluşan tasarımla kesiştiği bu gerdanlık, uzun yıllar çok konuşuldu.

Ailenin uzun yıllar konuşulan bir diğer gerdanlığı ise Art Deco akımının öncüleri arasında gösterilen elmas gerdanlıktı. Kraliçe Mary’nin devasa mücevher koleksiyonun en ayrıcalıklı parçası olsa da bu gerdanlık, 1975 senesine kadar aile tarafından neredeyse hiç kullanılmadı. Daha sonra ise Kraliçe Kate Middleton’ın özel isteğiyle bileklik formuna dönüştürüldü.

Safir Yüzükler

İngiliz kraliyet ailesinin mücevherleri arasında her zaman safirin eşsiz ışıltısı özel bir yere sahip olmuştur. Safir broşlar, gerdanlıklar ve elbette yüzükler ailenin vazgeçilmez mücevherleriydi. Özellikle çevresi pırlantalardan oluşan kusursuz safir yüzükler, ailenin yüz yılları aşan varlığının en önemli parçası olarak nesilden nesle uzandı.

Kate Middleton’ın nişan yüzüğü olan ve çevresi pırlantanın eşsiz dokusuyla güçlendirilen safir yüzük, kraliyet ailesinin en değerli mücevherleri arasında gösterildi. Yüzüğün ilk sahibi Kraliçe Victoria olsa da bu eşsiz safir yüzük, Middleton ile özdeşleşti. Daha sonra Prenses Diana tarafından da sıklıkla kullanıldı. Diana’nın yüzükle olan bağı ise kendi göz renklerine olan benzerliği üzerineydi. Prenses, bu gerçekliği sıklıkla açıklamaktan çekinmedi.

İngiliz Kraliyet Ailesinde Özel Kesim Pırlanta

İngiliz kraliyet ailesinin mücevherleri farklı değerli taşlarla ve aksesuarla ön plana çıksa da ailenin mücevher geleneğini yansıtan en iyi tanım özel tasarımlardır. Tamamen İngiliz kraliyet ailesine özel olarak tasarlanan mücevherler, eşsiz bir mücevher geleneğinin inşa edilmesinde en önemli yere sahipti. Ayrıca özel kesim pırlantalar, ailenin mücevher geleneğinde vazgeçilmez konumlarıyla her dönem dikkat çekmeyi başardı.

Craft Pırlanta, İngiliz kraliyet ailesinin mücevher geleneğinden ilham aldığı özel tasarımlardan oluşan seçkin pırlanta koleksiyonlarıyla, kaliteyi değerli taşların muhteşem estetiğiyle buluşturuyor.

Bir önceki yazımıza https://www.craftpirlanta.com/blog/pirlanta-dogadan-gelen-guzellik linkinden ulaşabilirsiniz.

Hakan Cicek

Hakan Çicek